GasztroGarma

GasztroGarma

Húsgombócos-paradicsomos tészta

2017. augusztus 12. - Garmacor
Szeretem a paradicsomot minden mennyiségben ezért készítettem el ezt a húsgombócos változatot. Friss ez is, javaslom, gyorsan elkészíthető, szerintünk isteni finom lett.

Hozzávalók:
  • 30 dkg vegyes marha+sertés darált hús
  • 40 dkg hámozott paradicsomkonzerv
  • 1 vöröshagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 35 dkg orsótészta
  • 5-6 friss bazsalikomlevél
  • reszelt sajt, parmezán sajt
  • oregánó, só, bors, zsiradék
A darált húst egy tálban összekeverjük sóval, borssal, 2-3 friss apróra vágott bazsalikomlevéllel( használhatunk szárítottat is). Kis diókat formálunk belőlük, majd lobogó sós vízben pár perc alatt megfőzzük. Elkészítjük a paradicsommártást. Az apróra vágott vöröshagymát zsiradékon üvegesre pirítjuk, majd hozzákeverjük a paradicsomkonzervet és 3-4 friss apróra vágott bazsalikomlevelet. Főzés közben sózzuk, borsozzuk oregánóval ízesítjük, és a két fokhagymát is beletörjük. Beletesszük a megfőtt húsgombócokat alaposan összekeverjük, majd pár percig együtt rotyogtatjuk. A tésztát bő vízben kifőzzük majd beleszedjük a paradicsomos alapba és jól összekeverjük. Tálalásnál reszelt sajtot és parmezánt szórunk rá.



Értékelésem: 10/10

    A bejegyzés trackback címe:

    https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr2718169813

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása