GasztroGarma

GasztroGarma

Mustáros lencseleves virslivel

2017. december 31. - Garmacor
Ha szilveszter akkor lencse. Mary imádja így idén egy újabb verzió érkezett :)

Hozzávalók:
  • 25 dkg lencse
  • 3-4 pár virsli
  • 1 kis vöröshagyma
  • 3 babérlevél
  • 3-4 evőkanál mustár
  • 2 közepes burgonya
  • zsiradék, só, pirospaprika, liszt
Megtisztítjuk a lencsét, majd körülbelül másfél liter hideg vízben felrakjuk főni. Mellédobjuk a meghámozott, de egészben hagyott vöröshagymát, valamint a három babérlevelet és a apróra kockázott krumplit. A mustárt kikavarjuk pár evőkanál vízzel, azt is hozzácsurgatjuk a leveshez. Kis lángon addig forraljuk, míg a lencse meg nem puhul. Közben a virslit felkarikázzuk. Egy serpenyőben kevés zsiradékot forrósítunk, megpirítjuk benne a feldarabolt virslit, hozzáöntjük a leveshez, összeforraljuk. A végén én készítettem hozzá egy egész kis fokhagymás pirospaprikás rántást amit hozzáadtam a leveshez csak az íze miatt :) Ha közben elfőtte volna a levét, kis vizet adhatunk még hozzá. Megkóstoljuk, és szükség szerint sózzuk.



Értékelésem: 9/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr7818169785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása