GasztroGarma

GasztroGarma

Cilbir

2018. február 25. - Garmacor
Reggelikkor mindig bajban vagyok, hogy mit találjak ki ami aránylag gyorsan új ízvilágot teremt. Erre a török nemzeti ételre esett a választás, ami egyfajta buggyantott tojás. Finom lett, viszont nem állítom utána nem tolok le egy két falat kolbászt vagy abált szalonnát :)

Hozzávalók:
  • 2-3 tojás
  • 1 kis csésze joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg vaj
  • kis csokor kapor
  • 5 dkg dió
  • csilipehely, só, bors, pirospaprika, ecet
Olvasszuk meg a vajat és keverjük hozzá az apróra tört diót, az apróra vágott kaprot és a csilipelyheket. Kevés ideig pirítjuk. Egy másik tálban keverjük össze a joghurtot a zúzott fokhagymával és színesítsük kevés pirospaprikával. Két ujjnyi forrás után gyöngyözőre visszavett ecetes, sós vízbe óvatosan engedjük be a tojásokat majd addig tartjuk benne míg a fehérje megszilárdult teljesen viszont a közepe lágy maradt. A joghurtot terítsük szét egy tányéron, a tojásokat lecsepegtetve óvatosan helyezzük a tetejére, majd öntsük rá a már elkészített vajas-diós-kapros mártást. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és kenyérrel vagy bundás kenyérrel tunkoljuk.



Értékelésem: 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr618169773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása