GasztroGarma

GasztroGarma

Tavaszi zöldségleves

2018. március 18. - Garmacor
Ha már havazik így március közepén legalább a leves tükrözze a tavaszt :) Finom lett, ilyen könnyed leves, ajánlom.

Hozzávalók:
  • 2 friss karalábé
  • ~ 15cm póréhagyma
  • 125g friss parajlevél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyemzöldje
  • 2 kisebb sárgarépa
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál szárított tárkony
Meghámozzuk a karalábét és apró kockákra vágjuk. Elkezdjük párolni az olívaolajon miközben hozzáadjuk a megmosott vékony csíkokra vágott karalábéleveleket (el lehet hagyni), a felaprított petrezselyem zöldjét és a tárkonyt. Beleszórjuk a felkockázott póréhagymát és sárgarépát. Ha már majdnem puhák a zöldségek, akkor jön hozzá a spenót és a zúzott fokhagyma. Ha a levelek már kissé összeestek, felengedjük tetszőleges mennyiségű vízzel és felforraljuk. Tálalásnál tejföllel tálaljuk.



Értékelésem: 9/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr4118169769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása