GasztroGarma

GasztroGarma

Aszalt paradicsomos-bazsalikomos göngyölt csirkemell, rozmaringos-zsályás tepsis burgonyával

2022. április 10. - Garmacor
Rengeteg mediterrán ételt készítek mostanság, így eljött az ideje egyet ide is feltölteni :) Mi nagyon szeretjük ezt az egyszerű ételt. Egy adag hozzávalóit írom le, én kettőt szoktam egyszerre megcsinálni.

Hozzávalók:

  • 50dkg csirkemell
  • 10 dkg prosciutto
  • friss bazsalikom
  • aszalt paradicsom (~200g)
  • olívaolaj
  • ~50 dkg krumpli
  • só, bors, zsálya, rozmaring

A sütőt előmelegítjük 220 fokra, légkeveréssel. Közben a csirkemellet vékony, lapos szeletekre vágjuk és finoman kiklopfoljuk. A hússzeletekre fektetjük a sonkát, rátesszük a friss bazsalikom leveleket és az apróra vágott aszalt paradicsomot. Feltekerjük a csirkeszeleteket, összetűzzük őket fogpiszkálóval, ha szükséges. Sózzuk és borsozzuk, majd meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd alufóliával letakarva a sütőben nagyjából 25-40 perc alatt készre sütjük. Mikor majdnem kész az alufóliát levéve további pár percig kicsit megpirítjuk (5-10 perc). Mi rozmaringos-zsályás szeletelt olívaolajjal leöntött burgonyát sütöttünk hozzá, de bármilyen köret passzol hozzá.



Értékelésem: 9/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/18169755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása