GasztroGarma

GasztroGarma

Káposztás-kolbászos nokedli

2015. november 07. - Garmacor

Mivel mostanában annyit beszélnek a kolbászról, mi szeretjük, gondoltam nekiesek egy ilyen kajának és ez jó tartalmasnak ígérkezett. :)

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 dl fehérbor
  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 30 dkg fűstölt kolbász
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
Elkészítjük a nokedli alapot majd megszaggatjuk. Miközben fő előkészítjük a többi hozzávalót is. A savanyú káposztát apróra vágjuk (ízlés szerint ha kell mossuk ki a fölös sós lét belőle), a fele kolbászt felkarikázzuk a többit 4 nagyobb darabra vágjuk és bevagdaljuk. A kolbászt lassú tűzön óvatosan zsírjára sütjük, majd ha elkészült a nagyobb darab kolbászokat félretesszük, a maradékba rádobjuk az apróra darabolt hagymát és megdinszteljük. Ahogy kész hozzáadjuk a savanyú káposztát, a szétnyomott fokhagymát, borsozzuk beleöntjük az 1 bort (ezt lehet helyettesíteni vízzel is, ha jó ízes a káposzta). Negyed óra alatt készre pároljuk az egészet. Az elkészített nokedlit ráhalmozzuk a káposztás kolbászra, jól összekeverjük, majd egy tűzálló tálba tesszük. Negyed órára behelyezzük a sütőbe 200 fokra és megpirítjuk a tetejét. Tálaláskor a félretett nagyobb kolbászokkal díszítjük.


Értékelés: 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr7718169935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alberth 2018.04.23. 09:25:59

Imádom. Az egyik legjobb kaja.

Bálint Zoltán 2018.04.23. 11:13:37

Kiadós az biztos :)
süti beállítások módosítása