GasztroGarma

GasztroGarma

Kacsamájas, tejszínes metélt baconnal

2018. március 15. - Garmacor
Neten találtam ezt a receptet, amit picit átalakítva megcsináltam. Féltem a fura ízek összekeverésétől de igen finom lett. Az újdonság ereje :)

Hozzávalók:
  • 30 dkg széles metélt
  • 50 dkg kacsamáj
  • 15 dkg bacon szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál méz
  • 1 csokor újhagyma
  • olívaolaj, só, bors, fahéj
A tésztát lobogó sós vízben al dentere főzzük, leszűrjük, hideg vízben lehűtjük, és 1 evőkanál olívaolajat öntünk rá. Serpenyőben olajat hevítünk és a kacsamájat illetve a bacont is külön külön megsütjük. Egy nagy serpenyőben megfonnyasztjuk a hagymát, rácsorgatjuk a mézet, megszórjuk egy csipet fahéjjal. Belekeverjük a tejszínt, sózzuk, borsózzuk majd hozzáadjuk a tésztát, felmelegítjük. Tányérokba szedjük, ráhalmozzuk a megsütött májszeleteket és bacont. A tetejére apróra vágott újhagymát szórunk és már fogyasztjuk is.



Értékelésem: 9/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr9318169771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása