GasztroGarma

GasztroGarma

Tésztatorta szalonnával és borsóval

2020. szeptember 10. - Garmacor
Hogy fogyjon a sok rendelkezésre álló tésztám, ismét egy ilyen jellegű ételt választottam. Elég egyszerű elkészíteni és ízletes étel.  

Hozzávalók:

  • 250 g penne tészta (vagy hasonló bármi:makaróni, rigati stb...)
  • 125 g kockázott bacon
  • 300 g fagyasztott zöldborsó
  • 6 tojás
  • 100 g reszelt sajt (tetszés szerint)
  • 1 csokor petrezselyem (vagy szárított)
  • 1/2 tk. őrölt szerecsendió 
  • olaj, só, bors, vaj
A tésztát előfőzzük előírás szerint sós vízben. A bacont  kevés olajon megpirítjuk majd hozzáadjuk a fagyasztott zöldborsót és együtt pirítjuk tovább. A tojásokat felverjük, fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval, majd a reszelt sajtot összekeverjük vele. Összekeverjük a hozzávalókat, tésztát, sajtos tojást és a petrezselymet a borsos baconnal, majd egy kivajazott tűzálló tálba vagy sütőformába öntjük az egészet. 160 fokra előmelegített légkeveréses sütőben körülbelül 40 perc alatt aranybarnára sütjük.


Értékelésem: 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr3818169757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása