GasztroGarma

GasztroGarma

Meggyes kiflifelfújt

2018. február 24. - Garmacor
Valami sütemény kellett lefojtani ezt a tömény ebédet, így esett rá a választás. Szeretem.

Hozzávalók:
  • 4 szikkadt kifli
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 5 tojás
  • 7 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
Feldaraboljuk a szikkadt kifliket. A tejet megmelegítjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd ráöntjük a felkarikázott kiflikre. A meggybefőttet leszűrjük, lecsöpögtetjük. A tojásokat szétválasztjuk, majd külön-külön habosra verjük őket. A felvert sárgáját hozzákeverjük a kiflihez, belekeverjük a meggyet is. Végül hozzáadjuk a fehérjékből kivert habot.
Egy sütőtálat kivajazunk vastagon ebbe beleöntjük a masszát, majd 170 fokos sütőben készre sütjük. Tálalásnál egy kis porcukorral meghintjük.



Értékelésem: 9/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr3918169775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása