GasztroGarma

GasztroGarma

Tejfölös burgonya-krémleves baconnel

2018. február 24. - Garmacor
Imádom a burgonyát és a krém leveseket. Egyben meg hát na :) Isteni, egyik kedvenc levesem lett.

Hozzávalók:
  • 60 dkg burgonya
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab babérlevél
  • 2-3 dl tejföl
  • bacon szeletek
  • só, bors, citrom, petrezselyem zöld
  • 2 zöldség kocka vagy friss zöldségleves alaplé
A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk, majd a vöröshagymával az apróra vágott fokhagymával egy babérlevél kíséretében ~ 2 liter vízben feltesszük főni. Amint puhára főtt kivesszük a babérlevelet és simára turmixoljuk és a tejföllel besűrítjük. Sóval, borssal, pár csepp citromlével ízesítjük.
Tálalás előtt ropogósra sütött bacon szeletekkel és egy kevés petrezselyemmel díszítjük.



Értékelésem: 10/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr4418169779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása