GasztroGarma

GasztroGarma

Ménteleki pásztortokány

2017. március 05. - Garmacor
Szeretjük a tokányokat, így kinéztünk egy újat és elkészítettem, legalább ez megy nem úgy mint a sütemények :). Finom lett, kiadós.

Hozzávalók:
  • 80 dkg sertéslapocka
  • 25 dkg gomba
  • 2 nagy vöröshagyma
  • 2 darab zöldpaprika
  • 1 darab paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • só, bors, paprika, erős paprika, zsiradék
Felkockázzuk a szalonnát és zsiradékban addig pirítjuk amíg ropogóssá válik. A meghámozott kockázott hagymát rászórjuk a szalonnára és addig sütjük amíg a hagyma átlátszóvá válik. Rárakjuk a csíkokra vágott sertéshúst. Fűszerezzük a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, erős paprikával és őrölt pirospaprikával (ízlés szerinti mennyiséggel kell dolgozni, aki szereti kevésbé színesen épp csak egy késhegynyit adjon hozzá). Jól átkeverjük, adunk alá egy kevés vizet, hogy ne égjen oda és fedő alatt kis lángon pároljuk. Amint a hús majdnem kész rádobjuk a felaprított paprikát és paradicsomot, majd nem sokkal később a szeletelt gombát is és együtt készre főzzük. Rizzsel tálaljuk.



Értékelésem: 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr1418169839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása