GasztroGarma

GasztroGarma

Vörös babos oldalas

2018. április 01. - Garmacor
Húsvét is a nagy evésekről szól nálunk, de most valahogy én pihentem, de ezt mindenféleképp meg akartam csinálni. Hát mit ne mondjak a nyálelválasztásomat beindította :)

Hozzávalók:
  • 75-80 dkg oldalas (lehet több)
  • 50 dkg vörös bab (konzerv)
  • 1 dl ketchup
  • 1-1 darab zöld és piros kaliforniai paprika
  • 3-4 darab közepes paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál római kömény
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • só, bors, zsiradék
Az oldalasokat megtisztítjuk tetszőleges darabokra vágjuk majd minden oldalukat sózzuk, borsózzuk és római köményezzük. Egy tepsibe fektetjük, teszünk alá egy kevés zsiradékot, aláöntünk 1 dl vizet letakarjuk alúfóliával majd 1 órára 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük. Ha letelt az idő és már majdnem kész a hús, levesszük a fóliát, ráöntjük a leszűrt vörös babot, a ketchupot, rászórjuk a pirospaprikát. Hozzáadjuk a kockázott paprikákat, paradicsomot az apróra vágott fokhagymát, majd sózzuk borsózzuk. Visszatesszük a sütőbe vagy 30 percre és készre sütjük a zöldségeket is. Rizzsel tálalva isteni ételt kapunk.



Értékelésem: 9/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr6918169765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása