GasztroGarma

GasztroGarma

Frankfurti leves

2017. november 11. - Garmacor
Imádjuk a frankfurti levest, így ma ez lett elkészítve. Én nem használok köménymagot hozzá és kicsit baconnal bolondítom.

Hozzávalók:
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg bacon szalonna
  • 20 dkg burgonya
  • 70 dkg kelkáposzta
  • 30 dkg füstölt virsli
  • 2 dl tejföl
  • 2 darab zöldségleves kocka
  • olívaolaj, majoránna, só, bors
Egy kevés ólívolajon az apróra kockázott hagymát feltesszük dinsztelni, majd hozzáadjuk a bacon szalonnát és az ugyancsak apróra vágott fokhagyma. Amikor már kicsit pirulni kezd hozzáadjuk a fűszereket, egy púpos kávéskanál majoránnát, sózzuk, borsozzuk. A kelkáposztát megmossuk és az indokolatlanul nagy ereket kivágjuk majd csíkokra szeleteljük az egészet és a hagymás baconhöz keverjük. Felöntjük vízzel és beledobjuk a két zöldségleves kockát. Majdnem készre főzzük majd hozzádobjuk az apró kocára vágott burgonyát. amikor megpuhultak a zöldségek a tejfölt a leves levével külön összekeverjük majd a leveshez adjuk. Egy forralás után mehet bele a karikára szeletelt virsli is. Az egészet egy forrás után késznek nevezhetjük.



Értékelésem: 10/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr3918169803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása