GasztroGarma

GasztroGarma

Tárkonyos raguleves

2015. május 23. - Garmacor
Eljött az idő, hogy elkészítsem az egyik legkedveltebb levesünket, ha már elérhető a friss tárkony. Egyszerűen imádjuk, bárhol bármikor.

Hozzávalók:

  • 50 dkg kockázott hús (sertéscomb, pulyka, csirke)
  • 50 dkg sárgarépa és petrezselyemgyökér
  • 30 dkg zöldborsó
  • egy friss csokor tárkony (lehet szárított is)
  • tejföl és liszt a habaráshoz
  • zsiradék, só, bors, zöldségleves kocka, citromlé
Kockázzuk a húst igény szerinti méretre, majd zsiradékon dinsztelni kezdjük. amikor lefőtte a folyadékot hozzáadjuk a vékony karikákra vágott zöldségeket és tovább dinszteljük. Kis időre rá felengedjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, tárkonnyal fűszerezzük, beledobunk 2 leveskockát és elkezdjük főzni. Mikor a hús majdnem kész hozzáadjuk a zöldborsót és készre főzzük. Hozzákeverjük a tejfölös-lisztes habarást összefőzzük és a végén kevés citromlével ízesítjük.


Értékelésem: 9/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr7218169969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása