GasztroGarma

GasztroGarma

Paradicsomos bab

2018. február 24. - Garmacor
Szeretjük a babot a paradicsomot, igaz óvatosan kell kezelni mert hát ugye... :D Nem Piedone féle de finom tartalmas kaja :)

Hozzávalók:
  • 60 dkg disznó comb vagy lapocka
  • 30 dkg szárazbab
  • 0,75-1 liter paradicsomlé
  • 1-2 csilipaprika
  • oregánó, bazsalikom, kakukkfű
  • zsiradék, só, bors, méz
Előző este beáztatjuk a babot, majd elkészítéskor átmossuk és friss sós vízben puhára főzzük. Közben kevés zsiradékon a felkockázott húst megpirítjuk. Öntünk rá kevés paradicsomlevet, fűszerezzük sóval, borssal a fűszerekkel és a felkarikázott csilivel. Kis lángon főzzük, időnként keverjük és ha nagyon elfőné a levét hozzáöntünk paradicsomlevet. Ha a hús megpuhult hozzákeverjük a leszűrt babot egyet rottyantunk rajta , hogy sűrűsödjön kicsit, ha kell teszünk hozzá egy kis mézet, szükség szerint még sózzuk, borsozzuk.



Értékelésem: 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr418169777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása