GasztroGarma

GasztroGarma

Szilvás szuflépalacsinta sütőben

2017. augusztus 06. - Garmacor
Kinéztünk egy jól kinéző süteményt és a szokásos bénázással de elkészült. A sütemények valahogy nem tudom mindig hibára késztetnek :D finom lett, meglepő módon.

Hozzávalók:
  • 40 g vaj
  • 300 g szilva
  • 2-3 ek. nádcukor
  • 1/2 kk fahéj
  • 2 db tojás
  • 150 ml tej
  • 60 g liszt
  • 1 csipet só
A sütőt előmelegítjük 200 fokra (180 fok légkeverés). A szilvát kimagozzuk és negyedekre vágjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd amikor felhabzott hozzáadjuk a szilvát és a nádcukrot. Ha savanyúbb a szilva növeljünk a cukor mennyiségén. Hozzákeverjük félúton az őrölt fahéjat. Néhány percig pirítjuk, amíg a szilva kissé megpuhul a cukor meg elkezd karamellizálódni. Egy edényben összekeverjük a felvert tojásokat a tejjel és egy csipet sóval, majd szépen hozzákeverjük a lisztet. Nem kell túldolgozni, különben túl tömör lesz a palacsinta. A szilvát tálba öntjük majd a tetejére ráfolyatjuk a lisztes masszát és a sütőben 20 percig sütjük. Kis porcukorral meghintve tálaljuk, de várjunk kicsit míg egy kicsit kihűl.



Értékelésem: 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr718169817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása