GasztroGarma

GasztroGarma

Sonka-gombás, zöldséges tojás

2016. november 06. - Garmacor
A neten találtam egy ínycsiklandozó fotót erről a tartalmas reggeliről, így egyetértésben magammal elkészítettem. Isteni finom és tartalmas.

Hozzávalók:
  • 25-30 dkg gomba
  • 15 dkg sonka
  • 1 csokor újhagyma, vagy egy kisebb póréhagyma + kis fej hagyma
  • 1 kápia paprika
  • 3 tojás
  • trappista sajt
  • só, bors, zsiradék
A gombát megtisztítjuk majd nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát és a paprikát is felszeleteljük, a sonkát felcsíkozzuk. Egy serpenyőben felhevített zsiradékra dobjuk a felaprított összetevőket, sózzuk, borsozzuk majd addig sütjük amíg kicsit lepirul. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, majd egy tepsibe átöntjük a serpenyő tartalmát (ha sütőbe tehető a serpenyő természetesen nem). Három mélyedést alakítunk ki a tetején, majd a tojásokat finoman belehelyezzük. Az előmelegített sütőbe tesszük körülbelül 10-15 percre amíg a tojás megszilárdul. Tálaláskor reszelt trappistát hintünk rá és friss lepénnyel és házi savanyúval tálaljuk.



Értékelésem: 10/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr3318169857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása