GasztroGarma

GasztroGarma

Tejfölös lencseleves

2016. október 18. - Garmacor
Mary még mindig imádja a lencsét, így kisírt ma egy ilyen levest. Na jó én is szeretem :)

Hozzávalók:
  • 20 dkg lencse
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 közepes petrezselyem gyökér
  • egy kisebb zellergumó fele
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 kisebb hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • só, bors, pirospaprika, zsiradék, ételízesítő
  • liszt, tejföl
Az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon megpirítjuk, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, a babérleveleket, majd a fűszerpaprikát és összepirítjuk kicsit őket. Hozzáadjuk a szalonnát és a lencsét, felöntjük tetszés szerinti vízzel (kb. 2 liter), ízesítjük az ételízesítővel, sóval, borssal, majd 10 percig főzzük. A felkarikázott, darabolt zöldségeket hozzáadjuk, majd addig főzzük amíg a zöldségek is megpuhulnak, folyamatában kóstoljuk és ha igényli utóízesítjük. A lisztből és a tejfölből habarást készítünk, hozzáadjuk a leveshez majd forralunk egyet rajta és kész.



Értékelés: 9/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr4818169863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása