GasztroGarma

GasztroGarma

Elzászi sertésborda

2016. március 12. - Garmacor
Mary szerette volna ezt a receptet, így elkészült, és azt kell mondanom nem rossz :)

Hozzávalók:
  • 8 szelet sertéskaraj
  • 10-20 dkg füstölt vagy húsos szalonna
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 4 nagyobb krumpli
  • só, bors, zsiradék, liszt, bazsalikom
A kivert, besózott hússzeletek mindkét oldalát forró zsiradékban, nagy lángon pirosra sütjük. A húst a zsiradékból kiszedve félretesszük, a zsiradékhoz adjuk a paradicsompürét, a lisztet, a tört fokhagymát, és megfelelő mennyiségű vízzel felforraljuk. Kevés sót és több borst adunk hozzá, majd hozzákeverjük a savanyú káposztát és egy keveset főzzük. A hússzeleteket tűzálló tálba terítjük, rászórjuk a vékonyra szelt füstölt szalonnát, betakarjuk a káposztás masszával, majd lefedve addig pároljuk, míg puha nem lesz. A krumplit megpucoltjuk majd közepes vastagabb szeletekre vágjuk, előfőzzük, zsiradékon megpirítjuk és bazsalikommal szórjuk meg, isteni köret.


Értékelésem: 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr6918169889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása