GasztroGarma

GasztroGarma

Lucskos káposzta

2015. október 03. - Garmacor
Egyik örök kedvenc a káposzta, ebből igen sok finom étel készíthető. Ma a mi top 10 káposztás kajánk egyikét készítettem el, apósom legnagyobb örömére :)

Hozzávalók:
  • 1 nagy fej káposzta
  • 50 dkg oldalas
  • 50 dkg füstölt hús
  • 3 közepes fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor, 1 púpos evőkanál csombor
  • zsiradék, só, bors, pirospaprika, víz
  • 250 ml tejföl, liszt
A hagymákat apróra vágjuk majd zsiradékon megfonnyasztjuk, hozzáadunk egy kevés pirospaprikát (kevesebbet mintha pörköltet készítenénk). Az oldalast feldaraboljuk majd rádobjuk a hagymára a húsokat és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A füstölt húst előtte megáztatjuk vízben egy kicsit, ne legyen túl sós. Meghintjük igény szerint sóval, friss őrölt borssal, az apróra darabolt fokhagymával. A káposztát megmossuk, félbevágjuk, torzsáját kivesszük, majd még negyedeljük és vastagabb egy-két ujjnyi szeletekre vágjuk, majd ha a hús félig megpuhult rádobjuk főni. Belekeverjük az apróra vágott friss kaport meg a csombort, összekeverjük és megfőzzük, felöntjük még annyi vízzel amennyi szükséges, hogy a káposzta meg tudjon főni, a végére viszont annyi leve maradjon, hogy ne legyen túl leveses. Amikor elkészült a lisztből és tejfölből rántást készítünk besűrítjük vele majd egy rottyanás után el is készült. Aki szereti a tejfölt még tehet rá frissen tálaláskor.


Értékelés: 10/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr2218169943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása