GasztroGarma

GasztroGarma

Fokhagymás mellsteak dödöllével

2015. június 07. - Garmacor
Nagyon rég óta szemezgettem azokkal az ételekkel melyekhez dödölle jár, mivel csak ettem de még soha nem készítettem. Így esett a választás erre a receptre, és hát hogy is mondjam, odavert :)

Hozzávalók:
  • 1 kg csirkemellfilé
  • 1 kg krumpli
  • 50 dkg húsos szalonna
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 20 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • zsiradék, só, bors, pirospaprika
A krumplit apró kockára vágjuk majd kevés vízben sózva, feltesszük főni. A mellehúsát lapos vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és pirospaprikával meghintjük. A megfőtt krumplit leszűrjük és az alaplevet félretesszük. Krumplitörővel a krumplit áttörjük, ha kell után sózzuk lisztel elkeverjük és egy kevés alaplevet adunk hozzá éppen amennyit  megkíván az állaga. Kis tűzön addig dagasztjuk amíg az összetört krumpli elválik a lábas falától és inkább tészta állaga kezd lenni.
A melle húsát kevés zsiradékon hirtelen lesütjük. A szalonnát apró kockára vágjuk félig kisütjük, majd hozzáadjuk a nem túl apróra vágott hagymát. Amikor a hagyma kezd kicsit barnulni levesszük a tűzről az egészet beletesszük egy tálba a tetejére kanállal a krumpli masszából falatokat szaggatunk majd az egészet 220 fokon megsütjük. Tálaláskor a fokhagymával elkevert tejföllel tálaljuk a dödöllét és finom házi savanyúságot kínálunk hozzá.


Értékelésem: 10/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr9918169959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása