GasztroGarma

GasztroGarma

Zöldbabos újkrumplileves

2015. május 09. - Garmacor

Egy igen finom könnyű leves újkrumpliból. Nekünk bejött :)

Hozzávalók:

  • 25 dkg fagyasztott zöldbab (lehet friss is de akkor nagyon zsenge kell)
  • 50 dkg újkrumpli
  • 1 kisebb sárgarépa
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 2 dl tejföl
  • zsiradék, só, liszt
Felrakjuk főni bő másfél liter sózott vízben a kockázott krumplit, a zöldbabot és a kisebb hasábra vágott sárgarépát. Közben felkarikázzuk a kolbászt majd kevés zsiradékon rövid ideig pirítjuk. Kivesszük a kolbászdarabokat majd liszt hozzáadásával a zsírból rántást készítünk. Félretesszük, kihűtjük. A tejfölt egy kis leves alaplével csomómentesen elkeverünk majd beledolgozzuk a rántásba. Ha a zöldségek megfőttek berántjuk a levest, kiforraljuk. A végén beletesszük a kolbászkarikákat és már tálaljuk is.



Értékelésem: 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr1118169975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása