GasztroGarma

GasztroGarma

Cukkini krémleves

2015. március 21. - Garmacor

Imádom a zöldségekből készült krémleveseket. Ma a cukkini lett terítéken.

Hozzávalók:

  • 3 közepes cukkini 
  • egy evőkanál zsiradék (lehet vaj is)
  • 2 tejszínes krémsajt (én a Lidliből veszem az kiváló a leveshez)
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 zöldségleves kocka
  • sajtos kruton és tejföl a tálaláshoz
A cukkiniket felkockázzuk majd kevés zsiradékon megdinszteljük. Felöntjük 1 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a leveskockát és megfőzzük. Amikor már majdnem kész beledobjuk a két krémsajtot felforraljuk egyszer és ízlés szerinti állagra turmixszoljuk (mi krémesen szeretjük).
Tálaláshoz elkészítjük a pirítóst, jól bekenjük fokhagymával, majd sajtot reszelve rá sütőben rápirítjuk. A levesbe finom friss tejfölt adunk (mi a Cserpes tejfölt favorizáljuk a krémes állaga miatt).





Értékelésem: 9/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr4818170003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása