GasztroGarma

GasztroGarma

Házi krumplisaláta

2017. augusztus 26. - Garmacor
Ez egy "ezer" éves családi recept. Könnyű elkészíteni tartalmas, önmagában is fogyasztható. Mikor gyerek voltam mindig ezt csomagoltuk magunkkal amikor elmentünk kirándulni. Isteni rántott hús mellé például!

Hozzávalók:
  • 1-1,5 kg burgonya
  • 3-4 tojás
  • 1 fej hagyma
  • 3-4 kisebb ecetes uborka
  • 1-2 savanyúságnak eltett paradicsom paprika
  • olaj, só, bors, ecet
A meghámozott megtisztított és hosszában félbevágott burgonyát enyhén sós vízben feltesszük főni, ha elkészült leszűrjük, hagyjuk kihűlni. Karikára vágjuk és egy tálba halmozzuk.Feltesszük főni a tojást is. Hozzáadjuk a csikókra vágott paradicsompaprikát, a karikára vágott uborkát és a főtt tojást. Sózzuk, borsozzuk majd 0,5 deci olajat öntünk rá. A végén egy egész kevés ecetes vizet öntünk rá és finoman összekeverjük az egészet.



Értékelésem: 10/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr1718169811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása