GasztroGarma

GasztroGarma

Nyári karalábéleves

2017. augusztus 12. - Garmacor
Kerestem egy könnyed friss zöldséglevest, ez tetszett meg. Finom könnyed végeredmény, nekünk bejött.

Hozzávalók:
  • 2 darab karalábé
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 petrezselyem gyökér
  • 3 szál zöldhagyma
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • 2 tojás
  • 5-6 evőkanál gríz
  • só, bors, olaj
A zöldségeket megtisztítjuk és kockára, karikára vágjuk. A felhevített olajra dobjuk az egészet és megdinszteljük. Felöntjük vízzel, megsózzuk és puhára főzzük. Félidőben hozzáadjuk az apróra vágott zöldhagymát (kevés zöldjével együtt), valamint az apróra vágott petrezselyemzöldjét. Elkészítjük a grízgaluskát, a tojásokat összekeverjük a grízzel, finomra vágott petrezselyemmel, sózzuk és hűtőben 30 percig pihentetjük. Amikor a levesben megfőttek a hozzávalók a grízgaluskákat beleszaggatjuk. További 10 percig főzzük majd tálaljuk.



Értékelésem: 9/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr6718169815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása