GasztroGarma

GasztroGarma

Csípős káposztasaláta

2017. június 18. - Garmacor
Imádom a kínai büfékben kapható csípős kápsalit, így kikerestem anno a neten, és néha csinálok magamnak is. Szerintem jó, finom és friss.

Hozzávalók:
  • 50 dkg fehér káposzta
  • 1 sárgarépa
  • 1 dl almalé
  • 3 ek almaecet
  • 2-3 teáskanál cukor
  • 1 púpos kávéskanál csípős paprikakrém (akár több ízlés szerint)
  • só, bors
A káposztát vékonyan felszeleteljük, használjunk minél zsengébbet annak nincsenek vastag erei. Egy nagy tálba tesszük, sózzuk borsozzuk, belereszeljük a répát is. Elkészítjük a levét, az ecet, a cukor és az almalé összekeverésével. Ráöntjük a káposztára jól átforgatjuk majd a csípős paprikakrémet is belekeverjük. Egy éjszakát hagyjuk pihenni, hogy összeérjenek az ízek, ha van idő nyugodtan át lehet néha forgatni a lében.



Értékelésem: 9/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr6718169825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása