GasztroGarma

GasztroGarma

Baconos csiperkés vagdalt burgonyában sütve

2017. február 05. - Garmacor
Mary kinézett valami "egyszerűt" szerinte és elkészítettem. Nem bonyolult, csak vannak részei ahol nem lehet kapkodni. Finom lett, máskor is csinálok.

Hozzávalók:
  • 8 darab előfőzött burgonya
  • 25 dkg darált hús
  • 10 dkg kolbász
  • 15 dkg csiperkegomba (lehet konzerv is)
  • 8 szelet bacon szalonna
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem zöldje
  • só, bors, zsiradék
A krumplikat sós vízben előfőzzük, majd ha kicsit kihűlt meghámozzuk őket. A hagymát apróra vágva zsiradékon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát. Összesütjük őket és ha elkészült rászórjuk a friss petrezselymet, sózzuk, borsozzuk. Hozzákeverjük a darált húst és az apróra vágott kolbászt és fehérre pirítjuk a húst. A burgonyáknak a tetejét hosszában levágjuk és a belsejét óvatosan kikaparjuk és egy részét hozzákeverjük a vagdalt keverékhez. Kizsírozott tálba helyezzük a krumplikat majd, megtöltjük jó púposan őket. Tetejére visszatesszük a kalapjaikat és egy-egy szelet bacon szalonnát helyezünk fel rá. Körülbelül 30 percre betesszük sütőbe sülni 180 fokon.


Értékelésem: 9/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr3318169845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása