GasztroGarma

GasztroGarma

Sóban sült csirke

2016. július 03. - Garmacor
Elég rég nem tettem ki semmilyen recepted, de nem volt ihlet új kajára, viszont felteszem a világ egyik legegyszerűbb, de mégis nagyon finom csirkés főételét. Imádom, bármikor megcsinálom, mint a lecsót :)

Hozzávalók:
  • csirke bármilyen mennyiségben és formában
  • 1-2 kg durva só csirke mennyiség függvénye
  • bors, pirospaprika
A csirkét feldaraboljuk ha egyben volt, vagy a külön megvett részeket megmosva egy lapos nagy tepsiben elszórt 1-2 kg durva sóágyra fektetjük, bőrös részével felfelé. Borsozzuk és pirospaprikával meghíntjük, majd 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük és tálaljuk. Friss savanyussággal finom sült burgonya körettel a legjobb. Jó étvágyat hozzá.



Értékelésem: 10/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr5218169875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása