GasztroGarma

GasztroGarma

Roston sült csirkemell pirított gombával és citromos-mustáros krumplival

2016. április 24. - Garmacor
Találtam egy receptet ami megtetszett és kissé átalakítva elkészítettem. Finom lett, ajánlom :)

Hozzávalók:
  • 60 dkg csirkemell
  • 30 dkg gomba
  • 10 dkg trappista sajt
  • 60 dkg burgonya
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • olívaolaj, só, bors, fél citrom leve
A csirkemellfiléket sózzuk, borsozzuk, és grillezzük őket egy kevés olívaolajon, majd félretesszük őket. A kockára vágott gombát a megmaradt olívaolajon fonnyasztjuk, sózzuk-borsozzuk, a finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük. A csirkemelleket egy kisebb tálba terítjük, a gombát ráhalmozzuk, megszórjuk a reszelt sajttal. Forró sütőben pirosra sütjük.
A köretnek való burgonyát meghámozzuk, majd nagyobb cikkere vágjuk. összekeverjük a mustárt a sóval és a citromlével és jól átforgatjuk benne. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd meglocsoljuk az olvasztott vajjal, majd ezt is forró sütőben megsütjük. Egyszerre tálaljuk forrón.



Értékelésem: 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr9218169877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása