GasztroGarma

GasztroGarma

Fokhagymás-tejfölös oldalas

2016. április 10. - Garmacor
Húst hússal ugye nálunk, fokhagymát fokhagymával. Ma a kettőt összekevertem tejföllel és meg is volt az ízletes kiadós főétel.

Hozzávalók:
  • kb. 1,2 kg oldalas
  • 10-15 dkg kockázott füstölt vagy bacon szalonna
  • 3-4 evőkanál olaj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3-4 dl tejföl
  • só, bors
Az oldalast megmossuk majd nagyjából egyforma kisebb darabokra vágjuk. A szalonnát olajon félig készre sütjük, majd hozzáadjuk az oldalast. Néhány perc alatt körös-körül megkapatjuk ízlés szerint az oldalast, majd megsózzuk, a zúzott fokhagymával és a borssal fűszerezzük. 2-3 dl vizet öntünk alá, majd lefedve kis lángon másfél óra alatt puhára pároljuk. A végén tejföllel dúsítjuk és 2-3 percig forraljuk. Leginkább tészta illik hozzá köretnek.



Értékelésem: 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr218169883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása