GasztroGarma

GasztroGarma

Mátrai borzaska

2016. április 09. - Garmacor
Nagyon szeretjük ezt az ételt, étteremben sokszor ezt rendeljük, most arra az elhatározásra jutottunk, elkészítjük. Konyha takarítás utána "priceless", kicsit mindenhol volt mindenből :)

Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemell (lehet sertéskaraj is)
  • 3 közepes krumpli
  • 5-6 fokhagymagerezd
  • 3 tojás
  • tejföl, sajt, liszt
  • só, bors
A burgonyát meghámozzuk, a reszelő kisebb lukú lereszeljük, és fél óráig állni hagyjuk. Ezután a burgonyát kissé kinyomkodjuk, a nyers tojással, a kinyomott fokhagymával és a burgonya nedvességétől függően 6-7 evőkanál liszttel összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk. A húst vékony szeletbe vágjuk, leitatjuk, sózzuk, utána először lisztbe mártjuk, majd a burgonyamasszába forgatjuk, hogy teljesen beborítsa. Nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat (ne legyen túl forró!), és a krumpliba bundázott hússzeletek mindkét felét szép aranybarnára sütjük. Papírtörlővel bélelt tálra szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassa. A húsok tetejére fokhagymás tejfölt és reszelt sajtot teszünk és tetszés szerinti körettel tálaljuk.




Értékelésem: 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr3718169887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása