GasztroGarma

GasztroGarma

Betyáros zöldbableves

2016. január 30. - Garmacor

Imádom a zöldbabot és a leveseket, ezért ennek a kettőnek a párosítása mindig jó lesz. Toplistás lett Mary szerint :)

Hozzávalók:

  • 10 dkg bacon szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg füstölt-főtt tarja (vagy sonka)
  • 15 dkg tarhonya
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 25 dkg zöldbab
  • 3 dl tejföl
  • só, bors, majoranna, fűszerpaprika, leveskocka, liszt
Az bacon szalonnát kiolvasztjuk zsiradékon, majd a kockázott hagymát is beledobjuk és együtt pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot, majd beletesszük a kockára vagy csíkokra vágott tarját, pirospaprikával ízesítjük, majd felengedjük 3 liter vízzel. Ízesítjük, sóval, borssal, majorannával és körülbelül 20 percig főzzük. Beledobjuk a zöldbabot, majd a tarhonyát és készre főzzük. Ha a bab megpuhult, tejfölös habarással besűrítjük, egyet rottyantunk rajta és már tálaljuk is.



Értékelésem: 10/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr8018169903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása