GasztroGarma

GasztroGarma

Sajtkrémleves darált hússal

2016. január 23. - Garmacor

Szeretjük a sajtleveseket, így ma ez került terítékre.

Hozzávalók:

  • 1 csokor újhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 20 dkg darált hús
  • 2 darab húsleveskocka
  • 30 dkg sajt (fontos hogy olyan kell ami megolvad)
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors, olaj
 Az újhagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A répát meghámozzuk és kockára vágjuk. Hevítsünk fel zsiradékot, majd az újhagymából egy evőkanálnyit süssünk üvegesre, majd keverjük hozzá a darált húst és pirítsuk le rajta. Sózzuk borsozzuk, majd kiemeljük egy külön tálba. A megmaradt zsiradékot még felpótoljuk majd a maradék hagymát és a répát 5 percig pirítjuk. Felöntjük 2 liter vízzel, beledobáljuk a leveskockákat és felforraljuk. Forralás után még 10 percig főzzük közepes lángon. A lereszelt sajtot beleforgatjuk a levesbe, majd kevergetve további 5 percig főzzük. A végén sózzuk, borsozzuk és a ropogós darált hússal és a friss vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.


Értékelésem: 6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr7418169909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása