GasztroGarma

GasztroGarma

Házi húsos-tésztás zöldségsaláta

2015. december 22. - Garmacor
Itthon mindig mindenből marad, mivel nem vagyok képes kis adagokat főzni. Így ma egy salátához használom fel a csülökhúst, majd később új főétel is készül belőle :)

Hozzávalók:

 

  • Barilla tészta (nagyobb cső vagy orsó alkalmas hozzá)
  • uborka, kaliforniai paprika, lila hagyma, csemege kukorica
  • mozzarella sajt + 1 választott
  • maradék sertéshús
  • tejfől
  • majonéz
Az a jó az ilyen salátákban, hogy minden hozzávaló tetszés szerinti mennyiség. Kifőzzük a kívánt mennyiségű tésztát, a zöldségeket feldaraboljuk, a mozzarelláról lecsöpögtetjük a levet, majd azt is felkockázzuk a másik sajttal együtt. A maradék húst apróra vágjuk majd egy egész keveset rápirítunk egy serpenyőben. Kikeverjük a majonézt a tejföllel, én fele-fele arányt szoktam használni. Amikor a tészta kihűlt és a hús is maximum langyos összekeverjük a hozzávalókat. Mindig a húst tegyük először bele így a zsiradék a húsról átkerül a tésztára. Ráhalmozzuk a zöldségeket, alaposan összekeverjük, itt ha igényeljük kicsit sózhatjuk, majd jöhet a sajt is. A legvégén ráöntjük a kikevert majonézes tejfölt összekeverjük és lefóliázva betesszük a hűtőbe pihenni. Kiváló önmagában is enni,  mert jó laktató.


Értékelésem: 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr8918169923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása