GasztroGarma

GasztroGarma

Bakonyi betyárleves

2015. augusztus 23. - Garmacor
Imádom a leveseket és ilyet ettem nemrég Zircen, gondoltam elkészítem magam is. Finom leves, ajánlom mindenkinek.

Hozzávalók:
  • 40 dkg kockázott sertéshús
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 15 dkg hagyma
  • 10 dkg kolbász
  • 3 dl tejfől
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 darab paradicsom
  • fűszerpaprika, kapor, só, bors, zsiradék
Felkockázzuk a hagymát, a zöldségeket. Zsiradékon feltesszük a hagymát pirulni, ha szereted spécizni húsos szalonnát is zsírjára olvasztasz előtte. Beletesszük a hús majd fehéredésig pirítjuk, és pörkölt alapot készítünk pirospaprika hozzáadásával. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk majd félkészre főzzük a húst benne, ekkor beledobjuk a zöldségeket, gombát, a paradicsomot. Készre főzzük hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt (ezt ki lehet hagyni) és a végén lisztből és tejfölből habarást készítünk majd hozzáadjuk a kaport és kis lángon egyet rottyantunk rajta. Aki szereti sok tejföllel a kész levesbe még lehet tenni.



Értékelésem: 9/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr2218169949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása