GasztroGarma

GasztroGarma

Töltött karalábé

2015. május 24. - Garmacor

Imádjuk a zöldségeket tölteni, ma egy klasszikus került terítékre, kicsit átgondolva.

Hozzávalók:

  • 6 darab nagyobb karalábé
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 6 dkg rizs
  • 1 tojás
  • 1/2 hagyma
  • 2-3 dl zöldségleves alaplé
  • egy csomag szeletelt bacon szalonna
  • fél csokor kapor
  • zsiradék, zsemlemorzsa, só, bors, tejföl a tálaláshoz
A karalábét meghámozzuk majd feltesszük főni sós vízbe. Félig megfőzzük a rizst, majd  a darált hússal, apróra vágott hagymával, tojással, apróra vágott kaporral jól összekeverjük. A majdnem készre főzött karalábét kivesszük levágjuk a kalapját, majd kifúrjuk egy célszerszámmal és a belsejét félretesszük. Az összekevert húsmasszát beletöltjük a karalábékba.
Egy tűzálló tálat kizsírozunk majd zsemlemorzsával megszórunk, ebbe helyezzük bele a megtöltött karalábékat, köré halmozzuk a kivájt belsejét. Készítünk zöldségleves alaplét majd ráöntjük az egészre, tetejét pedig befedjük a bacon szalonna csíkokkal. 200 fokos sütőben alufóliával letakarva készre sütjük, a végén a fóliát eltávolítva a szalonnákat kicsit rápirítjuk. Bő tejföllel locsolva tálaljuk.


Értékelésem: 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr9118169965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása