GasztroGarma

GasztroGarma

Garma féle penne all arrabiata

2017. április 19. - Garmacor
Nem volt itthon darált hús, Mary meg Bolognait szeretett volna, kint az idő meg katasztrófa volt, ezért az itthon fellelhető alapanyagokból ütöttem össze saját kútfőből egy pennét. Azt kell mondanom még én is meglepődtem olyan jó lett :P

Hozzávalók:
  • 30-40 dkg füstölt főtt szalonna
  • 15 dkg bacon szalonna
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csilipaprika
  • ~100 g fekete olívabogyó
  • ~200 g konzerv gomba (lehet friss is)
  • 2 doboz hámozott paradicsom saját levében
  • só, bors, orégánó, zsiradék vagy vaj
  • fél csokor petrezselyem
  • 200 g penne tészta
Feldaraboljuk a szalonnát csíkokra, miközben egy kis zsiradékon a kockázott bacont kissé megpítjuk, rádobjuk az apróra vágott hagymát és összedinszteljük. Rádobjuk a gombát (itt figyeljünk a konzerv hamarabb kész), a csíkozott szalonnát, az apróra vágott fokhagymát és a felvágott csilit, összekeverve kicsit főzzük. A két konzerv hámozott paradicsomot beleöntjük, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az oregánot is ízlés szerint, lassú tűzőn főzzük, majd amikor már majdnem kész beledobjuk a félbevágott fekete olívabogyót és készre főzzük. Friss penne tésztával tálaljuk petrezselyemmel megszórva és finom parmezánsajttal ráreszelve.



Értékelésem: 9/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr3718169833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása