GasztroGarma

GasztroGarma

Lilahagymás lencsesaláta

2016. december 31. - Garmacor
Jön a szilveszter, megyünk vendégségbe és lencse salátákat kellett csinálnom. Ilyet egyszer már ettem így megcsináltam mert ez ízlik.

Hozzávalók:
  • 30 dkg lencse
  • 10-15 dkg füstölt bacon, főtt, császár -szalonna
  • 1 közepes fej lila hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 350 g tejföl
  • ~ 6 evőkanál majonéz
  • ~ 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1/2 evőkanál tökmagolaj
  • 3 db szegfűszeg
  • 1 teáskanál szegfűbors egészben
  • 2 db babérlevél
  • só, bors
A lencsét átválogatjuk, leöblítjük, feltesszük főni (én nem áztattam be, de lehet úgy is csinálni). Ha felforrt, leöntjük az első levét és átöblítjük (így kevésbé fúj fel). Az új főzővízbe a lencse mellé tesszük teatojásban a babérlevelet, a szegfűborsot és a szegfűszeget, megsózzuk. Készre főzzük  lehetőség szerint  vigyázzunk, hogy ne menjen szét.
Amíg a lencse fő, elkészítjük az öntetet: összekeverjük a majonézt, a tejfölt, a mustárt, az ecetet, a tökmagolajat, a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk. A lila hagymát apróra vágjuk, majd a szalonnával együtt az öntetbe keverjük őket. Ha a lencse megfőtt, leszűrjük, jól lecsöpögtetjük, hagyjuk kihűlni langyosra (így jobban magába szívja az ízeket) és összekeverjük az öntettel. Néhány órára hűtőbe tesszük. Isteni szilveszteri saláta.



Értékelés: 9/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr3118169851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása