GasztroGarma

GasztroGarma

Legényfogó ragú

2016. július 31. - Garmacor
Valami tartalmasat szerettem volna főzni, megakadt a szemem ezen a kaján, amin egy kis módosítást végezve elkészítettem. Nagyon finom lett!

Hozzávalók:
  • 60 dkg kockázott sertéslapocka vagy comb
  • 15 dkg szárazkolbász
  • 10 dkg füstölt hús
  • 40 dkg csirkemáj
  • 40 dkg csiperke gomba
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 180 g paradicsomsűrítmény
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 1 közepes paprika
  • zsiradék, só, bors, pirospaprika
A kockázott húst sózzuk, borsozzuk majd forró zsiradékon kisütjük. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, majd ha már az is üvegesre pirult, kevés időre lehúzzuk a tűzhelyről, pirospaprikával meghintjük majd rátesszük a felkarikázott kolbászt, a felkockázott füstölt húst, belekeverjük a paradicsompürét és a kockára vágott paprikát. Vizet öntünk alá és sokszor keverve figyelünk hogy ne kapjon oda, ha kell sűrűn kevés vizet adunk hozzá. 10-15 perc múlva hozzáadjuk a felszeletelt gombát. fedő nélkül főzzük addig amíg sűrű ragus nem lesz az állaga. Közben egy másik edényben kevés zsiradékon a felszeletelt csirkemájat megsütjük. A végén hozzákeverjük a raguhoz a felaprított petrezselyemzöldjével együtt. Én friss kenyérrel és tört burgonyával tálaltam.


Értékelésem: 9/10

    A bejegyzés trackback címe:

    https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr4118169873

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása