GasztroGarma

GasztroGarma

Burgonyás kelkáposztaleves sonkával

2016. április 23. - Garmacor
Leves minden mennyiségbe. Sajnos mindig kevesebb a leve mint kéne, mindig megáll benne a kanál. Finom lett és tartalmas.

Hozzávalók:
  • 1 kisebb kelkáposzta
  • 30-40 dkg burgonya
  • 30 dkg füstölt sonka esetleg szalonna
  • 2-3 közepes sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 cikk zeller
  • 2 babérlevél
  • liszt, pirospaprika, zsiradék
  • só, majoránna
Kisebb kockára vágjuk a sonkát, szalonnát, majd ~2 liter vízben feltesszük főni 2 babérlevél kíséretében.  Ha forrás után túl sós lenne a leve akkor leöntjük és friss vízzel engedjük fel, amennyiben nem elég sós, megsózzuk. Amikor majdnem puha a sonka belerakjuk a meghámozott és kockára vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, majd fedő alatt kis lángon tovább főzzük. Amikor a zöldségek roppanósak lettek, beledobjuk a kockára vágott kelkáposztát, majd első rottyanás után a kockázott burgonyát is és készre főzzük. Ha nincs friss majoránna ekkor dobjuk bele, amennyiben van akkor a vége felé főzzük bele. Kevés zsiradékon halványbarnára pirítjuk a lisztet, lehúzzuk a tűzről és hozzákavarjuk a pirospaprikát és besűrítjük vele a levest. Miután megfőtt kivesszük a babérleveleket belőle, majd finom tejföllel tálaljuk.



Értékelésem: 9/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr6618169881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása