GasztroGarma

GasztroGarma

Karalábéfőzelék, húsgombóccal

2016. február 14. - Garmacor
Nagyon szeretjük a karalábét, ezért ma főzelék volt terítéken. Nagyon ízletes.

Hozzávalók:
  • 35 dkg darált hús
  • 2 evőkanál rizs
  • 1 tojás
  • 4 nagy karalábé
  • 2 közepes sárgarépa
  • egy kis csokor petrezselyemzöld
  • 1 kis pohár tejföl
  • só, bors, ételízesítő, kevés cukor, zsiradék
A rizst kicsit előfőzzük, majd összekeverjük a darált hússal, a tojással. Sózzuk, borsozzuk és gombócokat formálunk belőle, és feltesszük lobogó sós vízbe főni. A karalábét felkockázzuk a sárgarépát karikára vágjuk. Két evőkanál olajra szórunk egy kevés cukrot, rádobjuk a zöldségeket és fedő alatt karamellizáljuk. Megszórjuk ételízesítővel és az apróra vágott petrezselyemzöldet és lefedve tovább pároljuk a saját gőzében. Ha a húsgombócok megfőttek, kivesszük őket a vízből egy tányérra. a párolt zöldségeket felöntjük a gombócok főzőlevével és puhára főzzük. A végén világos rántást készítünk, hozzákeverjük a főzelékhez majd hozzáadjuk a tejfölt is és elkeverjük. a gombócokat beletesszük a főzelékbe és rottyantunk egyet rajta.



Értékelésem: 9/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr8518169895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása