GasztroGarma

GasztroGarma

Csilis tarja fokhagymás zöldbabbal

2016. január 30. - Garmacor
Egy egyszerű ételt akartam főételnek ezért most egy tarjás ételre esett a választás, nem sok munka van vele viszont ízletes.


Hozzávalók:
  • 80 dkg sertéstarja (akár csontos is lehet)
  • 2 darab vöröshagyma
  • friss csilipaprika (édes vagy csípős)
  • őrőlt csilipaprika, bors, só, zsiradék
  • 50dkg fagyasztott zöldbab
  • 1 fej fokhagyma
  • 5 dkg vaj
Vastagon kizsírozunk egy tepsit, belefektetjük a megsózott, borsózott húsokat. A tetejére szórjuk a felszeletelt vöröshagymát, a reszelt csilipaprikát, majd rádobjuk egészben a friss csili paprikákat.  Öntünk alá 2-3 dl vizet, majd alufóliával lezárjuk. 180-200 fokon 1-1,5 órát sütjük, majd a takarást levéve szükség szerint rápirítunk. A körethez a fokhagymát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Megfuttatjuk vajon, majd rádobjuk a fagyott zöldbabot és készre pároljuk, ha kell sózzuk, majd a hússal tálaljuk. Finomabb ha egy kis sült krumpli is van mellé.



Értékelésem: 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr1018169901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása