GasztroGarma

GasztroGarma

Kolbászos karaj csiperkés rizzsel

2016. január 24. - Garmacor

Ezt az ételt mér egyszer elkészítettem és jó volt, így ma ide is felkerült, tartalmas és nagyon könnyes és gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók:

  • 8 szelet kisebb karaj
  • 20 dkg szárazkolbász
  • 2 közepes lila hagyma
  • 2 közepes zöldpaprika vagy kaliforniai paprika
  • 2-3 paradicsom
  • fél csokor újhagyma
  • 10 dkg bacon szalonna
  • 25 dkg rizs
  • 25 dkg gomba
  • 1 kis csokor petrezselyem zöldje
  • só, bors, zsiradék
Kiklopfoljuk a hússzeleteket, sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalát   megsütjük zsiradékon. Kivesszük és melegen tartjuk a szeleteket. A visszamaradt pecsenyezsiradékon megpirítjuk a bacon szalonnát, rádobjuk a lila hagymát és roppanósra sütjük. Hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és paprikát, a legvégén pedig a feldarabolt paradicsomot és újhagymát. Ha kell igény szerint sózzuk. A körethez megfuttatjuk zsiradékon a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, majd a végén friss petrezselyemmel keverjük. A rizst szintén kevés zsiradékon feltesszük, kicsit megpirítjuk, majd felöntjük vízzel és beledobunk egy leveskockát, amikor elkészült összekeverjük a gombával. Tálaláskor minden karajszeletre halmozunk a raguból és a gombás rizzsel tálaljuk.


Értékelésem: 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr6518169905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása