GasztroGarma

GasztroGarma

Tárkonyos töltött tojás

2015. december 31. - Garmacor

Egyik örök kedvencem marad ez az előétel. Édesanyám nagyon sokat csinálta nekünk kiskoromban.

Hozzávalók:

  • 5-10 tojás
  • 1 fej hagyma
  • egy doboz májpástétom
  • tejfől, majonéz
  • tárkony, só, bors
  • vaj, paprikakrém, mustár

A tojásokat keményre főzzük. Amikor még langyosak megpucoljuk, félbevágjuk és a sárgáját egy külön edénybe kiszedjük. A sárgáját villával alaposan összenyomkodjuk, hozzáadjuk a pástétomot, a pirospaprika krémet, az apróra vágott hagymát, a kevés mustárt, sót, borst és a vajat. Az összekevert masszával megtöltjük a félbevágott tojásokat és egy jénai tálba helyezzük. A tejfölt a majonézzel egy kevés sóval és borssal összekeverjük, majd hozzáadjuk a tárkonyt, amivel nem szoktam fukarkodni mert imádjuk az ízét. Nyakon öntjük a tojásokat, majd az egészet egy kicsit pihentetjük a hűtőben.



Értékelésem: 10/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/18169913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása