GasztroGarma

GasztroGarma

Zelleres burgonyafőzelék csilis fasírttal

2015. november 21. - Garmacor

A mai napra, másodiknak erre az egyszerű ételre esett a választás a gazdag leves után. A krumpli valami isteni, szerintem a sima krumplipürét el fogom felejteni :)

Hozzávalók:

  • 70 dkg burgonya
  • 50 dkg zeller
  • 1 fej hagyma
  • 2 dl tejfől
  • 3 evőkanál olaj
  • 1-2 babérlevél
  • fél citrom leve
  • só, bors
Fasírthoz:
  • 50 dkg darált sertéshús (lehet vegyes is marhával)
  • 1 csokor újhagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • fél teáskanál csili
  • só, bors, zsemlemorzsa
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Az apróra vágott hagymát üvegesre píritjuk az olajon. Hozzáadjuk a felkockázott krumplit és zellert, felöntjük annyi vízzel, hogy háromnegyednyire érjen. Sózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, puhára pároljuk a zöldségeket. Ha kész kiemeljük a babérleveleket, majd kivesszük a zöldségek felét. A kivett részt leturmixoljuk, majd visszakeverjük a főzelékhez, ezzel sűrítjük. Borsozzuk, egy fél citrom levével savanyítjuk, hozzákeverjük a tejfölt és összemelegítjük.
A fasírthoz az újhagymát felaprítjuk, a fokhagymát belenyomjuk. A hozzávalókat összegyúrjuk, golyókat formázunk belőle, majd kevés olajon kisütjük. Egy kevés vágott petrezselyemmel tálaljuk.


Értékelésem: 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr7018169929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása