GasztroGarma

GasztroGarma

Almával töltött palacsinta

2015. november 08. - Garmacor
Megszállt az ihlet, egyre bátrabban próbálkozom süteménnyel. Azt kell mondanom igen finom lett.

Hozzávalók:
  • 4 nagyobb alma
  • 8 darab vastagabb palacsinta
  • 4 evőkanál vajas margarin (Vénus, Rama)
  • 1 kávéskanál fahély
  • 1 csipet só
  • 1-2 evőkanál keményítő
  • 10 dkg porcukor 
  • cukor izlés szerint 
Egy serpenyőben karamellizálunk egy púpos evőkanál cukrot, Öntünk egy kis meleg vizet, rádobjuk a meghámozott apróra kockázott almát és kevergetve megfőzzük (az alma elegendő levet ereszt hozzá). Fűszerezzük cukorral, fahéjjal, pici sóval. Ha elkészült keményítővel besűrítjük. A palacsinták közepére halmozunk egy adagot, majd két oldalát középre hajtjuk, az így kapott csíkot pedig háromba hajtogatjuk. Egy serpenyőben felforrósítunk egy evőkanál vajas margarint, óvatosan belerakunk két almás batyut, és mindkét oldalát megpirítjuk. Kivesszük és fahéjas porcukorba forgatjuk. A serpenyőt törlőkendővel kitöröljük és megismételjük a folyamatot még háromszor.




Értékelésem: 9/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr3318169933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása