GasztroGarma

GasztroGarma

Palóc leves

2015. augusztus 29. - Garmacor
A levesek állandó résztvevők nálunk, mint ez is az egyik kedvencként. Sajnos nagyon meleg volt kint ezért nem bográcsban főztem, úgy utánozhatatlan az íze pedig. Majd legközelebb teszek fel arról is képeket.

Hozzávalók:
  • 50 dkg kockázott sertéshús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 25-50 dkg zöldbab
  • 50 dkg krumpli
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2-3 dl tejföl
  • só, bors, pirospaprika, babérlevél, ételízesítő, zsiradék, liszt
Az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk a zsiradékon majd pirospaprikával elkeverve pörkölt alapot csinálunk. hozzáadjuk a húst, egy keveset pirítjuk majd felöntjük annyi vízzel amennyit kívánunk a leveshez. Beledobjuk a babérleveleket, sózzuk, borsozzuk ételízesítővel ízesítjük és beledobjuk az apróra vágott fokhagymát is. Amikor a hús majdnem elkészült hozzáadjuk a kockázott burgonyát és a fagyasztott vagy friss zöldbabot. Készre főzzük finomítunk a fűszerezésen majd a végén a lisztel kikevert tejföllel felöntjük és készre rottyantjuk. Kiváló tartalmas leves.


Értékelésem: 9/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr7218169945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása