GasztroGarma

GasztroGarma

Kolbászos lencseleves

2015. április 19. - Garmacor

Kedvesem nagyon szereti a lencsét, így hát ma lencsét főzök :)

Hozzávalók:

  • 25 dkg lencse
  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 közepes hagyma
  • 20 dkg Csabai szárazkolbász
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál liszt
  • fél evőkanál csemege paprika krém
  • 2 babérlevél, ételízesítő, só
  • fél csokor friss petrezselyem
  • 1 kávéskanál ecet
A lencsét egy napra hideg vízbe áztatjuk, a minimum a 3-4 óra. A hagymát apróra vágjuk majd a forró olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a karikára szeletelt sárgarépát és petrezselyemgyökeret és tovább pirítjuk vele. Egy evőkanál liszttel meghintjük és jól összekeverjük, hozzáadjuk a csemege paprikát majd összekeverés után felöntjük tetszőleges mennyiségű vízzel, én 2-3 litert használok. Hozzádobjuk a babérlevelet, belekeverjük a mustárt, keveset melegítjük, majd hozzákeverjük a lecsöpögtetett lencsét. Egyszer felforraljuk, majd lefedve egész alacsony tűzön puhára főzzük a zöldségeket.
Amikor elkészült hozzákeverjük a tejfölt és az ecettel pikánsra ízesítjük. Beledobjuk a kolbász és a apróra felvágott petrezselymet, egy keveset lefedve tároljuk, majd forrón tálaljuk.



Értékelésem: 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr1618169985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása