GasztroGarma

GasztroGarma

Luzerni sajtleves

2015. augusztus 02. - Garmacor
Mary imádja a sajtleveseket, így kinézett egyet és letette elém. Pár apró módosítást végeztem és legközelebb is fogok rajta, de alapjában véve finom lett.

Hozzávalók:

  • 40 gr vaj
  • 200 gr felkockázott kenyér (soknak bizonyult, így legközelebb maximum a felét teszem bele)
  • 1 l zöldség vagy csirkealaplé
  • 1 dl tej
  • 0,5 dl tejszín
  • 100 g reszelt sajt (legközelebb ebből emeltebb mennyiséget teszek legalább 150 g)
  • 1 fej fokhagyma
  • bors, leveskocka
Az alaplevet 1 liter vízben előkészítjük felforraljuk.  A vajat megmelegítjük, majd megpirítjuk rajta a felkockázott kenyeret. Felöntjük az alaplével megszórjuk frissen őrölt borssal és mérsékelt lángon 10 percig főzzük. Nem kell megijedni a kenyérből nem lesz massza bármilyen furcsa is :) A tejet, tejszínt és a reszelt sajtot elkeverjük egy tálkában majd hozzáadjuk a leveshez, belenyomjuk a fokhagymát majd egyet rottyantunk rajta és már készen is van. A végén a frissen aprított petrezselyemmel megszórjuk a levest és tálaljuk. Kicsit sűrű lett, ezért csökkentem a kenyeret legközelebb benne, de az íze finom.


Értékelésem: 6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr8918169953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása