GasztroGarma

GasztroGarma

Bakonyi betyárgombóc

2015. július 26. - Garmacor
A nagy nyári meleg kicsit lelohasztotta a főzési vágyam, de most, hogy jobb lett az idő előrukkoltam valami ízletes de mégis egyszerű étellel. Még nem csináltunk ilyet, de ez is bejött :)

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált marhahús (lehet sertés is)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg gomba
  • 3 - 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál darált-sózott erős paprika
  • zsiradék, só, bors, pirospaprika, olaj
  • 1 dl tejföl és 2 evőkanál liszt a habaráshoz
  • 40 dkg csuszatészta
A darált húst alaposan összekeverjük a sóval, borssal, zúzott fokhagymával és a darált-sózott erős paprikával. Vizes kézzel 8 egyforma gombócot gyúrunk belőle. A vöröshagymát forró zsiradékon megpirítjuk majd lehúzva a tűzről fűszerpaprikával megszórjuk. Hozzáadjuk a darabolt gombát, egy kevés vízzel, egyet forralunk rajta, majd beletesszük a húsgombócokat és felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje a gombócokat. Én szoktam beletenni ilyen ételekhez egy leveskockát is ízesítés gyanánt.
Közepes tűzőn megpároljuk az egészet, néha a gombócokat forgatva. Sóval, borssal ízesítjük, majd a húsgombócokat kiemeljük a szaftból amit tejfölből, lisztből kevés hideg vízzel készített habarással besűrítünk. A körethez csuszatésztát helyezünk a tányérra rátesszük a gombócokat majd meglocsoljuk a gombás szafttal.


Értékelésem: 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarma.blog.hu/api/trackback/id/tr2018169957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása